Draken & Co

Draken & Co

Om bloggen

I huvet på en drake.

En efterlängtad semester

ditt & dattPosted by Katarina Strahl Thu, August 20, 2009 09:55:53

Ibland är semestern mer efterlängtad en annars. Och så defenitivt denna gång!
Sista veckan på jobbet var otroligt arbetsintensiv som den ofta är inför säsongsstarten. Men denna gång blev det nästan övermäktigt.
På måndagen koncentrerade jag mig på fönstret och hade spackling, sandpappring, målning och att sätta upp stora ramarna i fasaden. Det gick hyfsat, behövde bara jobba 8-18.
Tisdag var det dags att plocka och stryka för 4 dockor + 6 st extra plagg som skulle hänga på klädställningar i fönstret. Plus att jag började montera ställningarna till fönstret. Körde samma arbetstider om på måndagen.
Onsdag skulle allt stellage som inte kunde förberedas monteras och sättas upp i fönstret plus att jag skulle skylta dvs klä och styla dockorna, byta lampor, putsa fönster, skriva skyltar etc etc.
Det låter ju inte så knepigt?? En baggis! Trodde jag skulle klara mig med samma arbetstider. Men icke! Ett mer arbetskrävande fönsterstellage har jag inte jobbat med.. Och eftersom det alltid är nytt stellage och monteringar till säsongstarterna så är det också svårt att uppskatta tiden. För man vet inte på förhand hur passnigen av de olika sakerna ska vara. Bra eller dålig? Och monteringsanvisningarna är är ibland mer till stjälp en hjälp. IKEAS monteringsanvisningar är ljusår ifrån i tydlighet...
Så för att göra en historia kort, så räckte inte arbetstiden till utan det blev många timma till på kvällen. Men sedan blev det att gå hem fast jag inte var klar. Hur tillfredställande är det??
Torsdag upp tidigt igen och blev klar med mitt fönster och hann hjälpa till inomhus innan öppning! Halleluja!
Det var en otroligt fin butik vi fick. Alla slet som djur och det syndes!smiley
Så när fredagen kom, dagen före semestern, var jag rätt slak. Och vad tror ni möter mig då när jag kommer till jobbet??
En stor vattenläcka!! Ja ha. Det var bara hugga i och börja ringa till höger och vänster för att informera byggansvariga, säkerhetsavdelningen, prata med saneringspersonalen och organisera allt annat runt detta. Ja jösses Amalia!!
Det kallar jag en värdig avslutning på arbetsveckan!

Så hem och börja fundera på vad som skulle packas och förberedas inför Ettöringens bolagstämma. En familjebegivenhet som vi varje år brukar försöka förlägga en helg på lite olika platser. Denna gång på Sommarhagen i Malexander.

Vi sammlades tidigt på lördagmorgonen i Kisa på Cafe Columbia. Och naturligtvis var det utfodring som gällde!

Noteras bör att min lilla magra pappa tar för sig av både paj och biskvi! Det är ytterst ovanligt av den mannen som bla. förespråkar "Man behöver inte äta sig mätt varje gång".
Välframme i Sommarhagen åtnjöt vi denna utsikt från vårt fönster!
Och så var det dags för mat igen för att senare dra ut på olika aktiviteter.
Mats och syrrans man, Robert, försökte fiska.
Jag, tillsammans med syrran och pappa paddlade.
Otroligt många vackra näckrosor.
Och andra roliga naturfenomen...
Mamma och syrran tog också en liten tur på Östgötaleden.En otroligt "Buerskt" natur!
På söndagen var vi mer kulturella.Lite fika på vägen hanns med. Även om somliga inte hann dricka upp..
Dagen avsluta med en väldigt god lunch innan våra familjer skildes åt.


Semesterveckan har börjat med att ta igen allt som fått ligga för trädan den senaste tiden. Mail, projekt, åttaganden, städning och hemmet i största allmänhet!
Men det sköna är ju attt man nu kan göra det i sin egen takt. Känner man för att gå och sova mitt på dan så göra jag det. Och känner jag för att vara uppe till kl halv 3 på natten så gör jag det. Underbart!

På tisdagen var jag först och vaccinerade Nim och Pottan. Nim var som vanligt en orolig själ utan sin handgågne man Mats. Men Pottan var tryggheten själv, trots en hund som stog och skällde oavbrutet utanför rummet. Duktig tjej!
Sedan stack Mats och jag iväg till Järna och shoppade loss på Saltå Kvarn. För att sedan åka till Nibble trädgår för inhandling av grönsaker.
Lite rekande i övriga omgivningarna gjordes också. Så det blir nog att vi kommer tillbaka.

Igår avslutade vi projekt kök med att sätta upp dom efterlängtade hyllorna.
Här poserar några av katterna motvilligt och med muta, mot den oranga vägen.

Trine var jag iväg med sedan för att göra om hennes GSD IV prov som saknade tillräckligt med DNA. Denna gång gjorde Andreas provet och om de inte hittar något denna gång så blir jag förvånad!

Hon har blivit så vacker! Det känns otroligt trist att jag inte ställer henne just nu utan väntar och väntar på att hon ska börja löpa....

Bea börjar få tillbaka sin päls. Det gnistar och sprakar om den men fortfarande lite kort. Och varje gång jag klappar henne så blir jag lite ledsen över att jag inte fick möjlighet att para henne och Pipen. Vilka vackra katter med fantastiska pälsar det hade blivit! Ingen av dom behöver någon pälsvård. Beas kvalitet och fördelning mellan de olika pälstyperna är fantastisk och så ursprunglig som den kan bli.Pipen har alltid en otrolig kondition även vid fällning. Den är luftig, ser nybada och kammad ut mest hela tiden och någon skötsel krävs egentligen inte. Precis som det ska vara.
Så här ser han ut utan att ha badat på ett antal månader förutom på svansen och tassarna. Dessutom är han inte kammad sedan han var på utställning senast...
Det kallar jag lättskött päls!smiley
Han är fortfarande lite haning men äter som en häst. Lämna små visitkort ibland här och där men som tur var inte varje dag eller överallt.

Jag tycker han har utvecklas enormt det sista året. Breddat huvudet, fått en snyggare trekant och bättre plasserade öron. Han har blivit ännu bredare över ryggen och känns mycke mer solid. Växt har han nog också gjort men de tär så svårt att uppskatta. Man blir lite hemma blind.
Vi har dessutom påbörjat ett litet projekt som han och Trine ingår i. Fick foder från mina trevliga grannar på Fräset och ska nu undersöka om just det fodret bygger muskler. Spännande! Försökte få Alice på det tåget men hon föredrar Skin & joint vilket ju också är bra för en gamtant i hennes ålder.

Någon som inte har någon vidare päls varken längd eller kvalitetsmässigt är fröken finlemmade Nim.

Men hon har ett par väldigt vackra ögon både till form och färg. Hon älskar också Skin & joint! Som den atlet och halvlemur som hon är! Pussgurka!

Den här megarapport får nog räcka för idag!

Sköt om er!
/Kattis  • Comments(1)//minblogg.drakborgens.se/#post139